Hjortkött, 500g

Pris:
55 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2159268
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Leverans av Sundhundmat  sker endast vid köp av hel kartong inom Göteborg

En mager och unik viltköttsprodukt, perfekt för dig som själv vill sätta ihop din hunds foder eller söker en ovanlig proteinkälla.

Hjortkött 500 gram är ett kompletteringsfoder och inte ett helfoder. Det kan med fördel kombineras med innanmat och ben för att skapa en komplett foderstat enligt BARF-metoden.

Det går även utmärkt att kombinera Hjortkött med ett vitamin- och mineraltillskott för hundar. Hjortkött + tillskott bildar då ett helfoder. Utmärkt för dig som t ex söker ett enkelt sätt att utfodra med en unik proteinkälla vid t ex allergiutredningar. Hjortkött fungerar såklart också utmärkt att bara ge precis som den är då och då för lite variation i vardagen.

Hjortkött i 500g-paket är den tredje produkten i en ny serie BARF-komponenter som vi kommer att rulla ut löpande under året.
Perfekt för dig som själv vill sätta ihop din hunds foder eller söker en ovanlig proteinkälla.
INGREDIENSER
100% kött från hjortdjur (blandning av olika muskelgrupper från hjort). Kan innehålla små bitar av brosk/ben från muskelfästet.
 Näringsvärdeper 100gper paket (500g)
Energi457,2 kJ / 109,2 kcal2286 kJ / 546 kcal
Protein20,1g100,5g
Fett3,2g16g
Växtråd0,6g3g
Aska4g20g
Vatten/fukt71,7g358,5g
 
UTFODRINGSVÄGLEDNING
Hjortköttet är ett kompletteringsfoder och inte ett helfoder, och passar för den som själv vill blanda sin mat eller bara önskar ytterligare variation. Mängden som ges per portion kan motsvara den hos våra helfoder, dvs ca 2% av kroppsvikten per dag för vuxna hundar och 4-6% av kroppsvikten per dag för valpar, unghundar och dräktiga tikar. Tveka inte att kontakta vår veterinär om du är osäker eller vill ha hjälp.
HANTERING AV FÄRSKFODER

Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåp under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad något fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen - samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

I likhet med alla bytesdjur som fällts genom jakt så kan det i enstaka fall, trots rigorösa kontroller och användande av metalldetektorer, förekomma fragment av kulor i produkten. Vi rekommenderar därför alltid att produkten noggrant ses igenom innan den ges till hunden.

HÅLLBARHET

När köttet har tinat upp håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning.