Lammblandning, 500 g

Pris:
50 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1008911
Antal:
Endast i fysisk butik
Leverans av Sundhundmat  sker endast vid köp av hel kartong inom Göteborg

Sund Hundmat om Lammblandning: "Denna fina köttblandning innehåller näringsrika beståndsdelar från hela lammet, som exempelvis våm, kött, hyalint brosk, hjärta och lever. Vi har dessutom tillsatt en pulvermix av naturliga vitamin- och mineralkällor från noggrannt utvalda alger och örter."

Ingredienser:
Våm (ca 30 %), kött, brosk, innanmat (hjärta och lever), torkade alger och örter (kalcium, jäst, maltgroddar, vindruvskärneextrakt, björklöv, maskrosrötter (Taraxum officinale), mariatistel (Silybum marianum), brännässla (Urtica dioica)).

Läs mer om produkten på Sund Hundmats hemsida.

Hantering av djupfryst färskfoder
Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåpet under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen - samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

Hållbarhet
När köttet har tinat upp håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning. Det är vanligt att maten kan variera något i fråga om till exempel färg, lukt och konsistens. Detta beror på våmmen, och hör ihop med faktorer som ålder, kön, ras etc på nötkreaturet. Våmmens speciella lukt kommer från nyttiga mjölksyrebakterier, och är alltså inget att oroa sig för. Det är helt normalt att köttet luktar lite grann så länge det hanterats i enlighet med föreskrifterna ovan.