Lammedaljonger, 800 g

Pris:
99 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1225638
Typ:
lammblandning 800 gr
Antal:
Endast i fysisk butik
Leverans av Sundhundmat  sker endast vid köp av hel kartong inom Göteborg

Sund Hundmat om Lammedaljonger: "Lammedaljongerna är en sedan länge efterfrågad version av vår exklusiva Lammblandning, i ett lite behändigare format om ca 30g styck. Paketen är enkla att öppna och återförsluta, maten blir lite enklare att dosera, och passar perfekt till små och medelstora hundar samt katter. Kombinationen av lammvåm med dess fullvärdiga vitaminer och nyttiga bakterier samt näringsrikt och broskrikt kött och innamat, gör detta helfoder till en naturlig och nyttig kombination för ditt husdjur. Vi har även spetsat medaljongerna med extra vitaminer, mineraler och antioxidanter i sin naturliga form från torkade alger och örter."

Ingredienser:
Våm (ca 30 %), kött, brosk, innanmat (hjärta och lever), torkade alger och örter (kalcium, jäst, maltgroddar, vindruvskärneextrakt, björklöv, maskrosrötter (Taraxum officinale), mariatistel (Silybum marianum), brännässla (Urtica dioica)).

Läs mer om produkten på Sund Hundmats hemsida

Hantering av djupfryst färskfoder
Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåpet under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen - samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

Hållbarhet
När köttet har tinat håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning. Det är vanligt att maten kan variera något i fråga om till exempel färg, lukt och konsistens. Detta beror på våmmen, och hör ihop med faktorer som ålder, kön, ras etc på nötkreaturet. Våmmens speciella lukt kommer från nyttiga mjölksyrebakterier, och är alltså inget att oroa sig för. Det är helt normalt att köttet luktar lite grann så länge det hanterats i enlighet med föreskrifterna ovan.