Oxblandning, 500g

Pris:
36 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1928813
Antal:
Kommentar till butiken:
Endast i fysisk butik
Leverans av Sundhundmat  sker endast vid köp av hel kartong inom Göteborg

Sund Hundmat om Oxblandning: "Vår oxblandning har sedan 35 år tillbaka utgjort den föredragna maten för de flesta hundar. Kombinationen av den hälsosamma gröna våmmen med dess fullvärdiga vitaminer och nyttiga bakterier samt näringsrikt och broskrikt kött, gör blandningen till en naturlig och nyttig kombination för din hund."

Ingredienser: 
Våm (ca 50 %), kött, brosk, innanmat (hjärta och lever).

Läs mer om produkten på Sund Hundmats hemsida

Hantering av djupfryst färskfoder
Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåpet under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen - samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

Hållbarhet
När köttet har tinat upp håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning. Det är vanligt att maten kan variera något i fråga om till exempel färg, lukt och konsistens. Detta beror på våmmen, och hör ihop med faktorer som ålder, kön, ras etc på nötkreaturet. Våmmens speciella lukt kommer från nyttiga mjölksyrebakterier, och är alltså inget att oroa sig för. Det är helt normalt att köttet luktar lite grann så länge det hanterats i enlighet med föreskrifterna ovan.