Oxhals 2 x 400g

Pris:
45 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1849857
Antal:
Kommentar till butiken:
Endast i fysisk butik
Leverans av Sundhundmat  sker endast vid köp av hel kartong inom Göteborg

Ett perfekt nybörjarben som är lättsmält för magen. En härligt mjuk men seg variant som ger rejält med tuggmotstånd och sysselsättning. Oxhalsen ger hundar i alla storlekar en hälsosam utmaning. Alla våra ben är rika på både nyttigt kött och fett samt näringsämnen förknippade med hälsosam leduppbyggnad, som t ex glukosamin (från brosk).
Lättsmält med bra tuggmotstånd för hundar i alla storlekar.
INGREDIENSER
100% struphuvud från nötkreatur.
 Näringsvärdeper 100gper paket (800g)
Energi918 kJ / 217 kcal7344 kJ / 1736 kcal
Protein16g128g
Fett17g136g
Växtråd0g0g
Aska0,9g7,2g

Köttben - överlägsen tandvård
Moderna hundar drabbas tyvärr ofta av både tandproblem och tandköttsinflammation. Med köttben av rätt storlek får hundarna arbeta med hela sin tanduppsättning och käkmuskulatur för att kunna tillgodogöra sig maten. Ett sådant arbete medför en naturlig rensning av både tänder och tandkött. Sund Hundmats köttben är mjuka och konsumeras helt och hållet av hunden.
Välj ben efter hund
Det är viktigt att hunden får tugga. Välj därför storlek på köttbenen efter hundens storlek. En glupsk hund gör sig bäst med ett ben som inte kan sväljas helt. Ett fåtal hundar kan bli tröga i magen efter brosk/ben. Om din hund upplever detta så känn dig inte tvingad att ge hunden köttben, men håll noga uppsikt över hundens tänder och tandkött. Som nybörjarben lämpar sig våra Oxhalsar bäst.
För att ge sin hund, eller katt, bättre förutsättningar för god munhälsa och trivsammare liv, är det lämpligt att erbjuda våra mjuka köttben. Dessa kan om så önskas ges som komplement till, eller istället för, något av våra helfoder 1-2 gånger i veckan. Köttbenen stannar inte kvar i matskålen utan bärs gärna iväg av hunden för en stunds njutande på golv eller gräs. Därför kan det vara en bra idé att avskärma en bit av golvet därhemma eller att ge hunden benet t.ex. under en promenad, medan du själv kopplar av en stund på en parkbänk.