Vitalblandning, 500g Hel kartong

Pris:
648 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1931901
Typ:
24 x 500gr
Kommentar till butiken:
Slut i lager


Sund Hundmats Vitalblandning är inget helfoder, utan en sammansättning av tre olika organ som är kända för sitt rika näringsinnehåll, nämligen hjärta, lever och njure från nötkreatur. Innanmat finns även i våra helfoder ( ca 5% ), men Vitalblandningen kan vara intressant för dem som t ex själva sätter ihop maten till sin hund. Den kan också användas som extra vitamintillskott till den vanliga maten 1-2 gånger i månaden om så önskas.
Ett bra tillskott för dig som själv sätter ihop mat till din hund, eller som extra vitamintillskott emellanåt.
INGREDIENSER
100% innanmat från nötkreatur (hjärta ca 33%, lever ca 33%, njure ca 33 %).
 Näringsvärdeper 100gper paket (500g)
Energi517 kJ / 122 kcal2585 kJ / 610 kcal
Protein17g85g
Fett6g30g
Växtråd0g0g
Aska1,1g5,5g
Vatten/fukt75,9g379,5g

Valpar, unghundar och dräktiga tikar
Vitalblandningen är inget helfoder utan ett frivilligt tillskott som kan ges 1-2 gånger i månaden för den själv vill blanda sin mat eller bara önskar ytterligare variation. Mängden som ges per portion kan motsvara den hos våra helfoder, dvs ca 2% av kroppsvikten per dag för vuxna hundar och 4-6% av kroppsvikten per dag för valpar, unghundar och dräktiga tikar. Tveka inte att kontakta vår veterinär om du är osäker eller vill ha hjälp.
Vuxna hundar (över 12 månader)
Som utgångspunkt är det lämpligt ge den vuxna hunden 2% av dess kroppsvikt per dag. Hundar av större raser tenderar dock att behöva procentuellt sett mindre mat än hundar av mindre raser eftersom deras kroppsyta är mindre i förhållande till deras kroppsvolym. Behovet kan således växla mellan 1-3% av kroppsvikten per dag, eller 12-20% av kroppsvikten per vecka. Servera maten 1-2 ggr/dag. Tveka inte att kontakta vår veterinär om du är osäker eller vill ha hjälp.
 
HANTERING AV FÄRSKFODER

Lägg paketet i en plastbehållare och låt det tina i kylskåp under natten. Om du vill tina maten snabbare kan du lägga den i ett varmt vattenbad. Maten verkar smaka och lukta bäst när den är lite ljummen, men en del hundar verkar inte ha någonting emot att få maten serverad något fryst. I synnerhet inte under varma sommardagar. Tänk bara på att vara noga med hygienen - samma förhållningsregler gäller för hantering av färskfoder som vid hantering av färskt kött för människor.

Hållbarhet

När köttet har tinat upp håller det ca 3-4 dagar i kylskåp. Bäst-före-datumet på paketet är visserligen satt till två år från tillverkningsdatum, men detta gäller bara oöppnad fryst förpackning.